Citytrip naar Parijs

Luxe weekend

Een citytrip Parijs kan men op een hoop manieren invullen. Menig toeristen pendelen per TGV naar de stad en eenmaal ter plaatse aanschouwen ze een hoop bezienswaardigheden in de stad. Men kan best een goedkoop weekend plannen. In Parijs kan men deelnemen aan een hoop gratis activiteiten en de kosten binnen de perken houden. Het hoeft geen betoog dat de omgekeerde beweging ook kan worden gemaakt. Veel geld uitgeven in de stad der romantiek is geen enkel probleem. Zo’n luxe weekend plannen begint dan ook bij het boeken van een luxueuze kamer. Luxe staat vaak in rechtstreeks verband met een hoge prijs en het is dan ook niet moeilijk om even te kijken wat luxe precies is. Op de site van Booking is het bijvoorbeeld mogelijk om de kamers te selecteren op prijs (hoog naar laag), maar ook op aantal sterren en eventuele faciliteiten. In geen tijd werd dus de perfecte kamer gevonden. Een voorbeeld:

In het boetiekhotel Hôtel San Régis betaal je een dikke 500 euro per nacht. De uitstekende ligging en het mooi uitzicht krijg je er dan gratis bij. Het kan ook goedkoper, maar zeker ook nog duurder. In de hogere prijsklasse kun je vaak genieten van leuke faciliteiten. Een jacuzzi op de kamer is geen uitzondering en meteen ook een leuke tips voor het plannen van een (duur) romantisch weekend. De mogelijkheden zijn eindeloos en afhankelijk van het budget.

Luxe weekend Parijs tips

Alvorens een luxueuze kamer te boeken is het belangrijk om eerst even goed na te denken over de precieze planning ter plaatse. Het zou zonde zijn om een hotel met zwembad en jacuzzi te boeken en dit terwijl er geen gebruik zal worden gemaakt van deze faciliteiten. Voor de rest kan men ook best even kijken naar de aanbiedingen. Het is weinig waarschijnlijk dat men in bovenstaand hotel een kamer kan boeken voor 100 euro, maar soms is het wel mogelijk om te genieten van een fikse korting. Op die manier wordt het al wat meer betaalbaar.