Citytrip naar Parijs

Last minute weekendje weg

Plots enkele dagen vrij en je wenst met de geliefde – of met iemand anders – een stad te bezoeken? Parijs is de stad bij uitstek om een weekend te vertoeven. Echt veel moeite hoeft men niet te doen om af te zakken naar de grootste stad van Frankrijk. Parijs ligt slechts op enkele uurtjes rijden voor de meeste Belgen en Nederlanders en net dat maakt het zo interessant om alles last minute te regelen. Een hotel regelen en het aftellen kan beginnen. We nemen eens door hoe het mogelijk is om last minute een weekendje weg te boeken.

Met de auto

Parijs kan men via vele vervoersmiddelen bereiken. Een eigen wagen, trein en bus zijn de voornaamste en vaak tevens de voordeligste. Wanneer men pas op het laatste nippertje beslist om af te zakken naar de stad, dan is de kans klein dat er nog beschikbare (betaalbare) tickets zijn voor de bus/trein. In eerste instantie is de hogesnelheidstrein de beste manier om naar Parijs te pendelen. Eenmaal daar kan men gebruik maken van de metro om naar het hotel te pendelen.

Met de auto naar Parijs gaan kan in bepaalde situaties nog steeds de voordelige optie zijn. Voornamelijk bedrijfswagens met een tankkaart genieten een belangrijk voordeel. Voor de rest is Parijs net zoals iedere Europese grootstad qua parkeergelegenheid: weinig plaats en duur. Tevens moet men ook een vignet aanschaffen (ruim op voorhand) om de stadskern te betreden met de wagen. Last minute kan men dit misschien niet meer vlot regelen en dan kan een combinatie van een P+R parking de oplossing bieden. Zo kan men de wagen op één van de vele randparkings relatief goedkoop parkeren en dan met het openbaar vervoer afzakken naar het stadscentrum. Tijdens het weekend kan men de wagen dan wel niet gebruiken, maar een wagen is eigenlijk overbodig in Parijs.

Overnachten in Parijs

Last minute nog een slaapplaats regelen hoeft helemaal geen probleem te vormen. In de toeristische stad Parijs zijn de mogelijkheden eindeloos wat accommodaties betreft. Voor een simpele kamer met ontbijt kun je rekenen op zo’n 50 euro per persoon, per nacht. Uiteraard kan men ook honderden euro’s spenderen per nacht, maar het kan zeker ook fors goedkoper. Dankzij een zogenaamde last minute aanbieding kan men bijvoorbeeld kijken welke hotels net op het moment van vertrek aardige kortingen kunnen voorleggen. Op die manier kan men wat besparen op het verblijf. Zo blijven er meer financiële middelen over om ter plaatse te spenderen. Vergeet niet: Parijs is niet goedkoop.

Een weekend, of toch beter iets langer?

Last minute een weekendje vertoeven in de stad der liefde raden we zeker aan. In het beste geval spreken we over een verlengd weekendje. Parijs is namelijk absoluut een bezoek van drie dagen waard. Indien er toch echt maar twee dagen kunnen worden geregeld: vertrek vroeg naar Parijs en vertrek laat naar huis. Op die manier kan men de tijd ter plaatse aardig verlengen.