Citytrip naar Parijs

Weekend

Weekends en vakanties bestaan er in vele maten en gewichten. De kans is aanzienlijk dat een weekend per twee wordt gespendeerd, maar tegenwoordig vindt men een hoop organisaties die ook voor groepen zaken organiseren. Singles proberen tijdens een georganiseerde rondreis naar Parijs de liefde van hun leven tegen te komen tussen de andere reizigers. Ook soloreizigers komen zeker aan hun trekken in de stad van het licht. In dit artikel gaan we na hoe men precies een weekend Parijs voor 2 personen moet plannen.

Locatie kiezen

De eerste stap is natuurlijk het uitkiezen van een leuke locatie. Alleen in Europa zijn er al honderden locaties die een stop waard zijn. Nog dichter bij huis, in België zelf, kan men ook moeiteloos leuke plekken opsommen. Parijs is de perfecte locatie voor een weekendje. Iets beter zou zijn indien met 3 à 4 dagen ter plaatse kan spenderen, maar men kan eventueel op een later tijdstip nogmaals afzakken naar de hoofdstad van Frankrijk. Parijs is één van de mooiste steden van Europa indien we spreken omtrent een citytrip en bovendien ligt het op slechts enkele uurtjes van Brussel. Hoogtijd om de trip te gaan plannen dus. De bezienswaardigheden wachten om ontdekt te worden.

Naar Parijs pendelen

Er zijn meerdere mogelijkheden om af te zakken naar de hoofdstad van Frankrijk. Per vliegtuig kan, maar vaak is dit de iets duurdere optie. Echt praktisch is het ook niet allemaal. De vliegtijd bedraagt net geen uur, maar vaak moet men uren op voorhand aanwezig zijn in de luchthaven en dan moet men ook nog pendelen naar die luchthaven. Ecologisch gezien is het ook een iets mindere keuze. Per wagen is perfect mogelijk, maar een wagen gebruiken in Parijs is een dure bezigheid. Eventueel kan men de wagen wel enkele dagen stallen op één van de randparkings buiten het centrum en dan met het openbaar vervoer afzakken naar het stadscentrum. Per trein is veruit de beste manier. Ruim op voorhand tickets aankopen stelt je in staat om goedkoop af te zakken naar de stad. Ter plaatse maak je gebruik van het goede metrostelsel.  Trein, auto en vliegtuig zijn de voornaamste mogelijkheden, maar ook per bus en met de fiets kan men naar de stad afzakken. Neem de informatie op onze site eens door en voor je het weet heb jet het ideale vervoersmiddel gevonden.

Overnachten in de stad

Alles werd geregeld qua vervoer en nu is het hoogtijd om een slaapplaats te zoeken. In het stadscentrum kan men een hoop hotels opmerken. Ook jeugdherbergen en appartementen zijn populair. Interessant zijn de zogenaamde kortingen en aanbiedingen, maar op het einde van de rit beslis je natuurlijk zelf welke kamer wordt geboekt. In het kader van een romantische citytrip is het misschien leuk om een kamer met een speciale sfeer te boeken. Indien men het zo goedkoop mogelijk wenst te houden, dan is een jeugdherberg een optie.

Mede dankzij de nabijheid van de stad is een weekend Parijs voor twee personen regelen eigenlijk kinderspel. Van de trip een onvergetelijke reis maken? Neem de informatie omtrent hoogtepunten en de Parijs tips op deze site eens door.