Citytrip naar Parijs

Test eens een hostel uit!

Bij een stedentrip hoort steevast minimaal één hotelovernachting. Althans, dat denken de meeste toeristen die een ‘vreemde stad’ bezoeken. Het kan ook anders. Appartementen en jeugdherbergen lokken in Parijs jaarlijks ook een hoop toeristen. In dit artikel proberen we je te overtuigen waarom het soms leuk is om een hotel links te laten liggen en toch te opteren voor een jeugdherberg. Dit niet alleen voor jongeren, maar eigenlijk voor elk type toerist. De tijd dat dergelijke hostels enkel en alleen voor sociale wereldreizigers bestemd zijn, dat is al lang verleden tijd.

Overnachten tijdens een citytrip

Een stad ontdekken betekent in realiteit bezienswaardigheden bezoeken, wandelen, genieten, rusten in parken en eigenlijk ook weinig tijd doorbrengen op de hotelkamer. Voor een groot deel van de toeristen is absolute luxe dus niet nodig. Een zwembad, een leuke bar en een eigen fitness zijn misschien wel leuk, maar vaak worden ze niet gebruikt. Een standaard hotelkamer kost zo’n 50 euro per persoon, ontbijt inbegrepen. Een hostel, of jeugdherberg, duikt nog wat onder die prijs. Voor zo’n 40 euro per persoon is het mogelijk om een goede hostel te vinden. Het kan nog goedkoper, maar vergeet niet dat een verminderde prijs vaak samen gaat met mindere kwaliteit. Net daarom is het belangrijk om altijd even een vergelijkende studie te doen. Neem gebruikerservaringen door en vergelijk prijzen.

Verschil tussen een hostel en een hotel

Het verschil tussen beide accommodaties is nauwelijks voelbaar. Vroeger werd een hostel voornamelijk geassocieerd met slaapzalen. Daar kon je dan een goedkoop bed reserveren. Enig nadeel: je wist nooit wie er nog zou belanden in de slaapzaal en dat maakt het soms ongemakkelijk. Ook zo’n gemeenschappelijke sanitaire ruimtes zijn niet voor iedereen weggelegd. Tegenwoordig bieden zowat alle jeugdherbergen ook tweepersoonskamers aan met eigen sanitair, vergelijkbaar met een traditioneel hotel dus. Ook hier is een receptie open (vaak 24u) en ook hier is gewoon gratis wifi. De verschillen zitten hem dan in de service. Het ontbijt is iets minder en de kamers ogen misschien iets minder modern, maar eigenlijk stoort dit alles niet.

Eens een hostel in Parijs uittesten?

Personen die normaal een hotel boeken kunnen eens een hostel uittesten. Het is de manier om wat te besparen op de citytrip op een éénvoudige manier. Voornamelijk personen die de ganse dag ronddwalen in de stad en het hotel enkel en alleen gebruiken om te overnachten zijn soms beter af met een goedkopere jeugdherberg.

Bovenstaande is een voorbeeld, maar het hoeft geen betoog dat er meerdere mogelijkheden zijn. bekijk de markt van de hostels eens in Parijs en voor je het weet vertoef je zelf in dergelijke accommodatie. Alvast veel plezier met de Parijs citytrip!