Citytrip naar Parijs

Romantisch weekend in Parijs

Parijs staat gekend als de lichtstad. Ook de term ‘stad der romantiek’ wordt vaak gebruikt om de stad te beschrijven. Niet voor niets zakken jaarlijks een hoop verliefde koppeltjes af naar de stad. Ben je dus van plan om de geliefde te verrassen in het kader van een Valentijn, verjaardag, of eenandere gelegenheid? Dan ben je hier zeker aan het goede adres.

Enkele tips – romantiek in Parijs

Een liefdevolle citytrip plannen vergt een beetje voorbereiding. In het beste geval is het ter plaatse aangenaam wandelweer en kun je een hoop buitenactiviteiten plannen. In het slechtse geval regent het dagen aan een stuk en dien je plan B boven te halen. Mits wat voorbereiding is een hoop mogelijk. Hier alvast enkele tips om er een onvergetelijke citytrip van te maken

  • Parijs telt een hoop prachtige parken. Bij mooi weer vul je een mandje op één van de lokale markten. Koop plaatselijke lekkernijen en begeef je vervolgens met die lekkernijen – een ‘echte Franse baguette’ kan niet ontbreken – naar een oase van groen. Picknickmand en dekentje niet vergeten. Ter plaatse geniet je van elkaar en kun je de dynamiek van de Franse hoofdstad aanschouwen.
  • Een hotelkamer boeken alwaar de fles champagne gekoeld staat is altijd leuk. Of zelf een gekoelde fles meesmokkelen op de kamer kan natuurlijk ook. Is goedkoper en heeft hetzelfde effect op de geliefde. Je kunt dan ook wat rozenblaadjes uit je tas schudden en deze over het bed strooien.
  • Een slotje aan één van de Parijs bruggen hangen doe je uiteraard niet. Het is een commercieel uitgemolken gebeuren. Straatverkopers verkopen gretig slotjes, maar eigenlijk is het niet zo verstandig om er één aan te kopen. Regelmatig vinden er kuisacties plaats en alle slotjes worden doorgeknipt. Het draaggewicht van de bruggen komt namelijk in gevaar door al die slotjes.
  • Romantisch dineren is een groot woord. In wereldsteden zoals Parijs is het moeilijk om betaalbare kwaliteit te vinden. In drukke toeristische gebieden is de kans groot dat de kwaliteit van het voorgeschotelde eten ondermaats is. Een tafeltje scoren met kaarslicht is mogelijk in Le Coupe-Chou, in Quartier Latin. Het is slechts één voorbeeld. Er zijn een hoop zaken die zich specifiek richten op romantische dinertjes, maar je moet ze natuurlijk weten te vinden. Lukraak een restaurant binnenstappen zonder voorkennis is altijd een beetje gokken. Aan de andere kant: na een dag slenteren en bezienswaardigheden ontdekken smaakt zo’n hamburger uit de ‘McDonalds’ soms ook hemels.
  • ‘De Muur van de Liefde’ eens aanschouwen in de wijk Montmortre hoort er ook bij. In 250 talen Je t’aime bewonderen kan hier. Dus ook ‘ik hou van jou’ staat ergens op de muur van 511 blauwe tegeltjes.
  • Een boottochtje op de Seine moet beslist onder de brug ‘Pont-Marie’ passeren. Volgens de legende dien je onder deze brug te kussen met de geliefde en in stilte eeuwige liefde wensen.
  • Een wandeling langs de oevers van de Seine.

Vaak zit liefde ook in de kleine zaken. Een fietstochtje doen met een Nederlandstalige gids, of 10 kilometer lopen doorheen de groene gebieden van Parijs zal door sommigen als romantisch worden ervaren. Aan het einde van de rit doe je natuurlijk waar je zelf zin in hebt. Liefde zit ook vaak in kleine dingen. Een gaan zitten op een rustig plekje en vervolgens de geliefde omarmen en de woorden ‘Je t’aime’ uitspreken werkt ook vaak goed!

Een romantisch weekend plannen

Uiteraard hoeft het geen betoog dat men ook perfect andere bestemmingen kan aanduiden als ‘romantisch’. Aan het einde van de rit hoef je zelf ook nog de handen uit de mouwen te steken. Een avondwandeling plannen, dinertje bij kaarslicht en zorgen voor een fles schuimwijn op de kamer bij aankomst zijn zaken die men ook in een andere stad kan regelen. De setting van Parijs klopt wel: de grootse historische gebouwen, brede lanen in combinatie met een hoop licht in de avond is best spectaculair en zorgt voor een magisch, feeëriek gevoel. Neem de informatie eens door op deze webstek en voor je het weet geniet je van je weekend Parijs voor twee personen.