Citytrip naar Parijs

Gratis in Parijs

Een stedenbezoek is vaak een ietwat dure aangelegenheid. De combinatie van het vervoer, het hotel en de entreegelden zorgen voor een hoge rekening. Vaak gaat reizen ook hand in hand met ontspannen en genieten. Terrasje hier, etentje daar, ijsjes, cocktail, souvenirs, … . Dit alles zorgt voor een financieel drama. Uiteraard kan het ook perfect anders. Reizen met een beperkt budget in gedachten is mogelijk en eigenlijk hoeft men niet veel in te boeten aan kwaliteit. In Parijs – en eigenlijk in een hoop grootsteden – zijn er tal van zaken die gratis te doen zijn. Sommige zaken zou iedere toerist moeten doen tijdens een bezoek aan Parijs. Neem ze even door:

Gratis dingen doen in Parijs

  • In het Musée Carnavelet kan men aan de hand van schilderijen, beelden en archeologische vondsten de geschiedenis van Parijs bekijken (middeleeuwen – belle époque). Alle stedelijke musea zijn trouwens altijd gratis. Althans, de permanente collecties dan toch.
  • De eerste zondag van de maand kan men gratis binnen in meerdere musea. Onder andere het Louvre (oktober tot maart), Centre Pompidou en het Musée d’Orsay kan men gratis bezichtigen. Het spreekt voor zich dat het vaak druk is op deze plekken gedurende deze dag.
  • In het stadhuis van Parijs worden vaak mooie exposities getoond. Op het plein voor het stadhuis kan men vaak gratis evenementen opmerken. Sportevenementen worden er bijvoorbeeld gratis op groot scherm getoond.
  • Het Festival de Cinéma en Plein Air (Parc de la Villette) is in de zomer ook een leuk evenement. Gedurende een maand lang worden dan films afgespeeld op groot scherm. Ligstoelen en dekens kan men ter plaatse huren. De originele versie van de film wordt afgespeeld met Franse ondertitels.

Belangrijkste tip: wandelen

Niet enkel in Parijs, maar eigenlijk in alle toeristische steden, raden we je aan om fikse stadswandelingen te maken. Neem een reisgids mee en slenter door de stad. Sla steegjes in die op het eerste zicht nergens naar leiden. Hou even halt in een stadspark en pauzeer even. Neem plaats op een terrasje en bekijk de dynamiek van de stad. Dankzij de wandelingen ontdek je de stad op eigen tempo. Je komt zaken tegen die je interesse prikkelen en die men niet op voorhand kon plannen.

Zeker in Parijs is het aangenaam vertoeven. Pak die wandelschoenen in en bewonder de historische gebouwen. De beste manier om een stad te bezoeken is al wandelend.

Conclusie

Parijs staat niet meteen gekend als goedkope bestemming. Wat gratis activiteiten inplannen tijdens een weekend Parijs is dus het middel om er een betaalbare trip van te maken. Aan budgetbeheer doen kan ook door andere besparende maatregelen te treffen. Het goedkoopste vervoer naar de stad in combinatie met een hotelkamer die prijs-kwaliteit goed scoort is een begin. Voor meer tips verwijzen we je door naar volgend artikel: goedkope citytrip naar Parijs?