Citytrip naar Parijs

Goedkoop overnachten in Parijs

Wanneer men Parijs bezoekt in het kader van een citytrip, dan zal men vooraf een soort van budget in gedachten hebben. In dit budget zitten bepaalde kosten vervat. De grootste kosten zijn de volgende: vervoer naar de stad en terug naar huis, de overnachtingen en hetgeen ter plaatse wordt uitgegeven. Dit laatste is best ruim. Onder andere entreegelden, souvenirs, eten, drinken en tickets voor het openbaar vervoer vallen onder deze noemer. In dit artikel bekijken we hoe het mogelijk is om goedkoop te overnachten in Parijs en dit liefst zonder al te veel in te boeten aan kwaliteit.

Goedkope overnachting in Parijs – is het mogelijk?

De zoektocht naar een betaalbare verblijfplaats heeft weinig met ‘gierigheid’ te maken. Sommige toeristen spenderen niet echt veel tijd in de hotelkamer. Voor hen staat het ontdekken centraal. Dit betekent dat men ‘s morgens een ontbijt nuttigt (vaak op hotel) en vervolgens gaat men op heuse ontdekkingstocht. Pas ‘s avonds komt men na uren slenteren terug in de kamer. Als een steen valt men in slaap en de volgende dag herhaalt men dit dagschema. Echt belangrijk is een hotel met veel luxe dan niet. Een zwembad en eigen fitnessruimte zijn dan bijvoorbeeld overbodige luxe.

Indien ‘het overnachten’ centraal staat, dan kan men opteren om een goedkoper hotel te boeken. Over het algemeen zijn dit de hotels met iets minder luxe, maar vergeet vooral de term kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Zeer goedkoop overnachten in Parijs doe je bijvoorbeeld door een gemeenschappelijke slaapzaal op te zoeken, of door een kamer te delen met een autochtone bewoner. Op de particuliere markt zijn een hoop kamers beschikbaar van Parijzenaars die een sofa / kamer / appartement aanbieden tegen een voordelige prijs.

Tegenwoordig is het een koud kunstje om de goedkoopste accommodaties in Parijs te zoeken. Bij zowat alle aanbieders van kamers (hotel – jeugdherberg – appartement) is het mogelijk om te rangschikken naargelang prijs. We raden je aan om de reiservaring niet uit het oog te verliezen. Een zeer goedkope kamer met een slechte gebruikerservaring op het vlak van hygiëne en ligging is niet zo interessant. Alvorens effectief te boeken is het dus verstandig om kritisch te kijken naar zogenaamde interessante aanbiedingen.

Naar Parijs

Pendelen naar Parijs (en vervolgens terug naar huis) kan op meerdere manieren. Trein is over het algemeen het efficiëntste middel, maar ook bussen en een auto kunnen tegenwoordig nog steeds voordelig zijn. Neem volgende artikels eens door:

Met de auto | Met de trein

In Parijs

Net zoals in zowat iedere andere Europese grootstad merk je al gauw op dat het best allemaal duur is. De bekendere bezienswaardigheden bezoeken, een terrasje doen, iets eten, … . Het budget slinkt zienderogen. Parijs staat gekend als een eerder dure stad. Een cola op een zitplaats op een terras in het centrum kost wel vaker rond de 6 euro. Echt goedkoop wordt het dus nooit. Wel is het mogelijk om met een beperkt budget af te zakken naar de stad. Geenszins betekent dit dat men moet inboeten aan de beleving. Een frisdrankje kopen in een supermarkt voor €1 en dit vervolgens opdrinken in één van de vele mooie parken is leuker dan ergens plaatsnemen op een terras en daar €6 betalen voor diezelfde cola. Gezond verstand in combinatie met enkele tips helpen je zeker op weg om het budget binnen de perken te houden.

Gratis leuke dingen in Parijs

Goedkope citytrip in Parijs

Echt goedkoop zal het dus niet worden. Wel kan men voorzorgsmaatregelen nemen om de kosten wat te drukken. Dit kan op meerdere vlakken. De overnachtingsplaats is één van de grootste kosten en dus is het interessant om de mogelijkheden eens te bekijken. De overvloed aan aanbiedingen en kortingen zorgen voor verwarring, maar soms is het nog daadwerkelijk mogelijk om een koopje te doen. Je verblijft dan in een iets luxueuzer hotel aan verminderde prijs, of je kunt natuurlijk ook een basic hotel boeken aan een voordelig tarief.