Citytrip naar Parijs

Cadeaubon tripje Parijs

Op de Belgische markt kan men meerdere aanbieders van zogenaamde cadeaubonnen opmerken. De belangrijkste speler is waarschijnlijk Bongo. Aldaar kan men voor een bedrag van 230 euro een bon aankopen die recht geeft op 1,2, of 3 nachten in een hotel in Parijs. De bon is geldig voor twee personen en men kan kiezen uit zo’n 40 hotels. Zo’n bon is uiteraard een leuk cadeau, maar wat ons betreft is het beter om een persoonlijke trip samen te stellen. Zo komt men vaak goedkoper uit en bovendien kan men alles naar wens regelen. In dit artikel gaan we eens na hoe je precies zo’n tripje richting Parijs cadeau doet.

Waarom geen cadeaubon van bongo?

De bonnen en cadeauboxen zijn zeker geen slecht cadeau, maar toch moet men enkele belangrijke nadelen opmerken aan het systeem. Het grootste nadeel van dergelijke bonnen is de einddatum. Vaak zijn ze slechts beperkt bruikbaar in tijd. Deze datum kan verlengd worden (mits een toelage uiteraard). Een tweede belangrijk nadeel is de beperkte keuzevrijheid. 80 hotels is een hoop, maar men kan bijvoorbeeld geen aanbiedingen zoeken en een hotel boeken aan een verminderde prijs. Bij een boeking moet men dan ook via een apart platform boeken en vermelden dat er wordt geboekt via de aanbieder van de cadeaubon. Uiteraard spreekt het voor zich dat ook bongo (en andere aanbieders) een commissie moeten hebben. Ze sturen immers klanten door naar hotelketens. Hetzelfde principe wordt ook toegepast door booking. Tussenpersonen vragen nu eenmaal geld en soms wordt dit doorgerekend aan de eindgebruiker, de hotelgast dus. Een weekendje cadeau doen kan dus op betere manieren.

Hoe dan wel?

Bonnen van 230 euro zijn een mooi cadeau en de kans is dan ook groot dat je de gelukkige goed kent. Je kunt hem/haar/hen dan vragen om enkele data op de te geven alwaar het mogelijk is om zich 2 à 4 dagen vrij te houden. Eenmaal je deze data in handen hebt is het mogelijk om te plannen. Boek zelf een hotel en eventueel ook vervoer richting Parijs. Een verliefd koppeltje laat je overnachten in een hotel alwaar bij aankomst een fles schuimwijn staat te wachten in de koelkast. Een koppel met jonge kinderen is dan weer beter af in een hotel met kindvriendelijke faciliteiten. Dankzij deze persoonlijke aanpak is het mogelijk om er een onvergetelijk cadeau van te maken.

Conclusie

Een cadeaubon geven wordt wel eens gezien als een inspiratieloos cadeau. In het kader van weekendjes en stedenbezoeken valt er meer uit te halen. We raden je dan ook aan om wat meer tijd te spenderen aan de gelukkige en de trip zelf wat te plannen. Op die manier tover je de cadeaubon om tot een origineel geschenk.