Citytrip naar Parijs

Tips

Een citytrip naar Parijs is best gemakkelijk te regelen. In tegenstelling tot een hoop andere Europese grootsteden – denken we maar aan Rome, Madrid en Praag bijvoorbeeld,  is Parijs perfect bereikbaar per trein. Uren wachten in de luchthaven hoeft dus helemaal niet. Een vlotte bereikbaarheid en ook nog eens een hoop historische schatten lokken een hoop toeristen naar de Franse hoofdstad. Ook voor een dagje uit is het een geliefkoosde bestemming. In dit artikel formuleren we enkele tips. Neem ze zeker eens door. Bepaalde hints kunnen helpen bij het efficiënter plannen van de trip. Niet alle tips zijn even waardevol en bovendien zijn ze niet in chronologische volgorde genoteerd. Best eens alles doornemen dus alvorens af te zakken naar de stad.

  • In principe hebben alle parken in Parijs gratis Wifi. Altijd handig om rap eens iets op te zoeken qua openingstijden of dergelijke. Uiteraard niet de bedoeling om even in te loggen op de sociale media. Kijk rondom je heen en geniet van de kleine zaken.
  • Parijs ligt op zo’n 300 kilometer van Brussel en is voor Nederlanders en Belgen dus vlot bereikbaar. Vergeet niet dat de parkeertarieven zeer hoog zijn in het stadscentrum. Na 20.00 uur en op zondag is het er wel gratis. Lang parkeren is vaak niet mogelijk. In het centrum mag je maximaal twee uur betalend parkeren.  Vergeet ook nog het gedoe met de milieusticker niet. Met andere woorden: ook hier wordt de automobilist als het ware weggepest uit het stadscentrum. Efficiënt alternatief is een combinatie van trein en metro. De TGV brengt je in geen tijd naar Parijs en vervolgens kun je met de metro rap en goedkoop naar alle uithoeken van de stad pendelen.

  • Grootsteden trekken altijd vreemde figuren aan. Zigeuners doen je petities tekenen voor een goed doel en vragen geld, maar stiekem steken ze het geld in eigen zak. Anderen doen dan weer vriendschapsbandjes rond je pols en vragen ook geld. Iemand tikt je aan en zegt dat je net een gouden ring hebt laten vallen. Uiteraard vragen ze ook een vindersloon – ook indien je meldt dat de ring niet van je is. Met andere woorden: oplichters. Negeer hen en haal zeker geen centen boven.
  • Een daguitstap naar Parijs valt gemakkelijk te plannen. We raden je echter aan om zeker 2 à 3 dagen te blijven. Parijs is een enorme stad en telt een hoop bezienswaardigheden. Verwen jezelf en boek een nacht extra.
  • Men kan opteren tussen verschillende toeristenpassen. Reken op voorhand eens uit of zo’n pas een verstandige investering is. Vaak mag je dan gratis reizen met het openbaar vervoer, maar indien je liever wandelt door de straten van Parijs en amper gebruik maakt van het openbaar vervoer kan de aankoop van de pas een dure aangelegenheid zijn.
  • Parijs staat gekend als een romantische stad. De historische gebouwen, prachtige parken en de sfeervolle verlichting helpen bij het creëren van een romantische sfeer. De stad bij uitstek om uw geliefde te verrassen.

  • Er zijn een hoop musea in Parijs. De permanente collectie van een deel van de hotels is altijd gratis te bezichtigen. Andere hotels openen dan weer de eerste zondag van de maand gratis de deuren voor toeristen. Het is een manier om wat geld uit te sparen tijdens de citytrip. Weet natuurlijk wel dat het best druk is gedurende deze zondagen.

Uw vakantie in Parijs

Een trip plannen is altijd een beetje spannend. Je weet nooit wat je precies kunt verwachten. We raden je aan om nog wat ruimte te laten voor ontspanning en zaken die niet te plannen vallen. Doe ter plaatse wat je graag doet en geniet samen met het reisgezelschap van een prachtige tijd in Parijs. Wat ons betreft best simpel. Parijs is een magische stad alwaar het eigenlijk onmogelijk is om je te vervelen. Alvast veel plezier toegewenst!