Citytrip naar Parijs

Luxe hotels in Parijs

Een citytrip Parijs kan veel gedaantes aannemen. Een hoop toeristen boekt een standaardkamer en slentert gedurende enkele dagen door de stad. Bepaalde bezienswaardigheden worden oppervlakkig bezocht en aan andere hoogtepunten wordt dan weer wat meer aandacht besteed. De zoektocht naar een overnachting is iets wat elke toerist moet doen bij een verblijf van meer dan een dag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Goedkopere jeugdherbergen, maar zeker ook en vast peperdure kamers met alle denkbare luxe. Daartussen vindt men dan ook nog eens de betaalbare luxe. De keuze zal grotendeels afhangen van het budget én van het doel van de reis. In dit artikel bespreken we enkele luxe hotels in Parijs en hoe men die soms toch tamelijk ‘goedkoop’ kan boeken.

Luxe hotels in Parijs – waar vind ik die?

Tegenwoordig kan men met enkele muisklikken een hotelkamer boeken. Op internationale sites zoals booking.com is het mogelijk om de kamer te selecteren aan de hand van een hoop factoren. Prijs, aantal sterren, ligging, aanwezigheid van zwembad, wellness, parking bij hotel en een gebruikersscore zijn slechts enkele voorbeelden. De kamers die zich situeren in het luxe segment hebben vaak volgende factoren gemeen: 5 sterren en een hogere prijscategorie. Een voorbeeld van een luxe hotel in Parijs:

Het luxueuze Hôtel Regina Louvre ligt in het hart van Parijs in de mode-, winkel- en museumwijk, en biedt uitzicht op het Louvre. Het is geopend in 1900 voor de wereldtentoonstelling en is gelegen tegenover de Tuilerieën.

 

Prijzen en informatie

Dit is slechts een voorbeeld. Personen die zich in de luxepositie bevinden om een keuze te maken uit een kamer in die prijscategorie kunnen een hoop bewerkstelligen. Verder moet men ook melden dat de term ‘luxueus’ best subjectief is. Een kamer van 200 euro per nacht is voor sommigen echte luxe, maar voor anderen begint de pret dan weer bij een stulpje bij een veelvoud van die 200 euro.

Aanbiedingen

Interessant zijn de zogenaamde hotel aanbiedingen. Het is dan mogelijk om een iets luxueuzer hotel te boeken aan de prijs van een standaardkamer. Dergelijke kortingen kan men gemakkelijk opmerken op de webstek van de aanbieder. Vaak staat er in het groot iets in de trend van ‘-25% korting, enkel vandaag’. Parijs staat niet meteen gekend als een goedkope stad. Een terrasje doen in de buurt van een toeristische attractie is vaak een kostelijk gebeuren. In de mate van het mogelijk besparen op het verblijf is dus interessant. Op die manier blijven er meer middelen over om ter plaatse te spenderen.

Is het echt nodig

Alvorens effectief een dure kamer te boeken is het vanzelfsprekend om zich af te vragen of dat allemaal wel nodig is. Tijdens een citytrip Parijs is de kans groot dat aanzienlijk wat tijd wordt gespendeerd ‘op straat’. Pendelen van hoogtepunt naar hoogtepunt. De hotelkamer zal enkel worden bezocht om wat nachtrust in te halen. Faciliteiten zoals een zwembad, een fitnesszaal en wellness zitten in de prijs inbegrepen, maar worden al te vaak niet gebruikt. Het zou zonde zijn om een te dure kamer te boeken.

Ook moet men opmerken dat niet alle aanbiedingen even interessant zijn. De concurrentie omtrent hotelkamers is gigantisch. Ook op het vlak van luxueuzere kamers kan men opmerken dat er een gigantisch aanbod is. Het is altijd een verstandige zet om recensies van eerder verbleven gasten eens door te nemen. Na een vergelijkend onderzoek is het mogelijk om een keuze te maken. Luxueus of niet, we wensen je alvast een hoop plezier in de stad der liefde.