Citytrip naar Parijs

Jeugdherberg Parijs

Overnachten in Parijs kan op vele manieren. We denken meteen aan een hotel, maar ook appartementen zijn populair. Ook een kamer huren bij een inwoner van Parijs kan perfect, al dan niet voor een kleine prijsje. Een camping in de buurt van de stad, een b&b en een volledig huis huren zijn nog meer alternatieven. Jeugdherbergen winnen de laatste tijd ook aan populariteit. Vroeger werden deze accommodaties gelinkt aan sociale wereldreizigers en zware feestjes, maar tegenwoordig kan zowat elk type toerist hier terecht.

Een jeugdherberg

Een jeugdherberg – ook wel hostel genaamd – kan men eigenlijk vergelijken met een hotel. In een jeugdherberg merkt men meestal slaapzalen op met gemeenschappelijke delen (sanitair, doucheruimte, keuken), maar de meeste hostels bieden ook tweepersoonskamers aan met eigen sanitair. Die slaapzalen zijn voor personen die op een avontuurlijke manier, zeer goedkoop wensen te reizen. Het spreekt voor zich dat daar niet echt sprake is van comfort, maar sommige reizigers hebben er geen probleem mee om een kamer te delen met anderen. Het is de manier om goedkoop rond te trekken. De herbergen organiseren vaak ook activiteiten. Denken we maar aan een kroegentocht. Op die manier ontstaan internationale vriendenkringen. Deze activiteiten zijn geen verplichting.

Voor een gewone toerist volstaat een tweepersoonskamer in een hostel zeker. De prijs is vaak opmerkelijk lager dan een kamer in een hotel. Het hoeft geen betoog dat dit zijn redenen heeft. De hostel is iets minder modern en het ontbijt minder uitgebreid, maar over het algemeen volstaat dit alles wel. Een receptie die 24 uur aanwezig is en gratis wifi zijn kan men hier ook aantreffen.

Hostel in Parijs

Net zoals in zowat alle Europese grootsteden merkt men ook in Parijs een aanzienlijk aanbod van hostels op. Bovenstaande aanbieding is een voorbeeld van een aantrekkelijk aanbod. Niet spotgoedkoop indien we de markt van herbergen bespreken, maar met de kwaliteit zit het wel goed. Bij interesse raden we je altijd aan om de beoordelingen eens door te nemen. Een zeer goedkope jeugdherberg is vaak niet de beste optie.

Personen die nog nooit een jeugdherberg hebben geboekt en steeds opteren voor een traditioneel hotel kunnen de afweging eens maken. Zeker indien de hotelkamer nauwelijks wordt betreden – enkel om nachtrust in te halen – is men soms beter af met een ‘goedkopere kamer’. De reiservaring wordt er niet slechter door, maar op het einde van de rit blijven er meer financiële middelen over die ter plaatse kunnen worden gespendeerd. We raden je dan ook aan om de wondere wereld van de Parijse jeugdherbergen eens door te nemen.