Citytrip naar Parijs

Hotel met eigen parking

De kosten tijdens een tripje lopen vaak hoog op. Vervoerskosten zijn een belangrijke kost en net daarom is het verstandig om op voorhand de mogelijkheden eens te bekijken. Bij een stedentrip richting Parijs kan men via verschillende kanalen afzakken naar de stad. Trein, wagen en vliegtuig zijn de voornaamste. Hedendaags genieten bussen ook de nodige aandacht. Vaak moet een keuze worden gemaakt tussen de auto en de trein. De afstand tussen Brussel en Parijs bedraagt 300 kilometers. Amsterdam – Parijs is dan weer goed voor 500 kilometer. In tegenstelling tot een hoop andere Europese grootsteden kan men opmerken dat Parijs perfect bereikbaar is per wagen. Enkele uurtjes rijden en met ziet de Eiffeltoren reeds.

Parijs met de auto

De wagen kan nog steeds het goedkoopste middel zijn om af te zakken naar de hoofdstad van Frankrijk. Zeker indien we spreken over een firmawagen met tankkaart en een reisgezelschap van enkele personen is de kans zelf groot dat er geen concurrentie is. De voornaamste kosten zijn dan een vignet om het stadscentrum te betreden, eventuele tolwegen en uiteraard ook de parkeergelden. In het stadscentrum hebben zowat alle vrije parkeerplekjes twee dingen gemeenschappelijk: ze zijn zeldzaam en tevens vrij duur. ‘s Avonds en op zondag kan men vaak gratis parkeren en is er plaats, maar tijdens een stedentrip is de kans groot dat men een hotel boekt in het stadscentrum en vaak is het er vrij druk. Het wordt een heuse opdracht om de wagen betaalbaar te parkeren op de openbare weg. De dure parkeertarieven gooien vaak roet in het eten en alsnog moet men opteren voor de efficiëntere TGV. Tenzij …

Hotel met eigen parking

Tenzij men een hotel met privéparking kan boeken. Zo kan men met de wagen naar Parijs pendelen en vervolgens kan men de wagen enkele dagen stallen aan het hotel, gratis. Ter plaatse is de wagen onbruikbaar (druk, moeilijk parkeren, dure plekken), maar dankzij een firmawagen (met tankkaart) kan men de kosten van het pendelen reeds drastisch verminderen. Eenmaal in Parijs kan men gebruik maken van het efficiënte openbaar vervoer om de stad te ontdekken. Een hotel met eigen parking vinden is best gemakkelijk, daar deze service veelal staat aangegeven bij de omschrijving van het hotel. Toch moet men nog enkele belangrijke, kritische opmerkingen formuleren:

  • Eerst en vooral dien je zeker te weten of de parking wel degelijk gratis is. Ook hotels met parking kunnen gebruikers een kost aanrekenen. Dit is veelal voordeliger dan de wagen op de openbare weg te plaatsen, maar het kan nog steeds een aanzienlijke kost zijn.
  • Ten tweede is het interessant om te kijken in welke mate een vrije plek kan worden gegarandeerd. Een hotel met 50 kamers kan bijvoorbeeld perfect een parking met twee privéplaatsen hebben en vervolgens zichzelf adverteren op het internet als ‘hotel met gratis privéparking’. Eenmaal aangekomen wordt gemeld dat de ‘privéparking’ helaas is volzet en je zal naar de openbare weg worden doorverwezen. Wederom een dure grap.

Bij de zoektocht naar een hotel met eigen parking dus altijd eerst even kritisch nadenken of het daadwerkelijk mogelijk zal zijn om uw eigen wagen kosteloos te stallen aan het hotel. Bij twijfel is het altijd verstandig om op voorhand bevestiging te vragen aan de hotelketen.