Citytrip naar Parijs

Goedkoop hotel

Bij iedere stedentrip moet men een hoop zaken regelen. Bij verdere bestemming wordt vaak gebruik gemaakt van een vliegtuig, maar in het kader van Parijs is de zoektocht naar goedkope vliegtickets niet nodig. Vaak wordt per trein of per wagen afgezakt naar de stad. De hoofdstad van Parijs is slechts 300 kilometer verwijderd van de hoofdstad van België en die afstand overbruggen per vliegtuig is niet interessant. Die zoektocht valt dus reeds af. Iets spannender is de zoektocht naar een hotel. Immers, bij een meerdaagse trip moet men ergens kunnen overnachten. In dit artikel kijken we wat de mogelijkheden zijn voor toeristen met een beperkt budget. We formuleren eerst twee bedenkingen.

  • ‘Goedkoop’ is een relatief begrip. Voor de één is de grens 50 euro per nacht, per persoon en de ander ziet het liever nog iets goedkoper. Het is dus moeilijk om specifieke tips te formuleren. Iedere toerist heeft namelijk andere wensen.
  • Het is ook niet altijd even interessant om te opteren voor de goedkoopste optie. De Prijs-kwaliteitverhouding is vele malen interessanter. Op het einde van de rit blijft het tenslotte een vakantie en is er ook nood aan ontspanning.

Personen die dus niet echt veel aandacht besteden aan het logement kunnen best de zoektocht starten naar een zogenaamd ‘goedkoop hotel in Parijs’. Het aanbod qua hotelkamers is enorm en voor alle budgetten is er dus wel een kamer te vinden.

Jeugdhotel

Het verschil tussen een jeugdherberg en een hotel is hedendaags niet meer zo groot. Vroeger werden jeugdherbergen geassocieerd met slaapzalen en gemeenschappelijk sanitair. Tegenwoordig beschikken de meeste hostels ook over tweepersoonskamers met eigen sanitair. Vergelijkbaar met een hotel, maar vaak iets minder luxueus. Zo is de keuze bij het ontbijt vaak beduidend minder. Op zich hoeft dit geen enkel probleem te vormen en over het algemeen is het verschil in service niet echt groot. Jeugdherbergen zijn vaak goedkoper.

Personen die gedurende de dag slenteren doorheen de prachtige straten van Parijs en enkel en alleen ‘s avonds en tijdens de nacht vertoeven op hun kamer kunnen eens een kijkje nemen naar dergelijk hostel. Het is de manier om te besparen op het logement. De ene stad is de andere niet qua aanbod. Meer naar het zuiden is het een populairder fenomeen (Lissabon, Madrid, Barcelona), maar ook in Parijs kan men er een hoop opmerken.

Aanbiedingen

Altijd en overal kan men wel enkele interessante hotelaanbiedingen opmerken. Alvorens effectief een kamer te boeken kan het dus verstandig zijn om te kijken of het niet mogelijk is om een kamer te boeken met korting. Zo kan men een iets luxueuzere kamer boeken voor de prijs van een normale standaardkamer.

Uw hotel in Parijs

Na een fikse zoektocht werd de passende kamer gevonden. Vaak is dit een persoonlijke keuze. Neem wat recensies door, bekijk de ligging en vergelijk de prijs met die van vergelijkbare hotels. Het kan helpen bij de zoektocht naar een goedkoop hotel! Alvast veel plezier met de zoektocht.