Citytrip naar Parijs

Overnachten

Bij een citytrip naar Parijs horen enkele zaken. Het beklimmen van de Eiffeltoren is er één van, maar uiteraard ook iets belangrijkere zaken: treintickets regelen (vaak is de TGV de beste manier om af te zakken naar Parijs) en een hotel boeken zijn zaken die men moet doen alvorens met aankomt in de stad. Een hotel boeken is een groot woord, tegenwoordig bestaan er een hoop overnachtingsmogelijkheden. Traditioneel zijn er hotels en appartementen, maar het kan ook perfect in een jeugdherberg. Echt goedkoop wordt het door te vertoeven bij een zogenaamde autochtone bewoner. Op nichesites stelt deze persoon een kamer (of een zetel) beschikbaar – al dan niet gratis – en dun kun je enkele dagen intrekken bij deze persoon. Het spreekt voor zich dat de ene vorm van overnachten al iets conventioneler is dan de andere. Op deze pagina sommen we enkele mogelijkheden op.

Hotels in Parijs centrum

De meeste toeristen opteren voor een traditioneel hotel. Het liefst nog gelegen in het stadscentrum, vlakbij de voornaamste bezienswaardigheden. Een redelijke prijs is zo’n 50 euro per persoon, per nacht en voor die prijs mag je nog een ontbijt verwachten ook. Kan het goedkoper? Absoluut. Meestal betekent ‘goedkoper’ dat men moet inboeten aan kwaliteit, maar middels een aanbieding is het mogelijk om een kamer te boeken aan een verminderde prijs. Voorbeelden van enkele actuele kortingen:Booking.com

Weet natuurlijk dat de ene aanbieding de andere niet is. Een hotel boeken is altijd een spannende bezigheid. Qua ligging, prijs en service moet het één en ander kloppen. Veel hangt ook af van de reisgroep. De ene groep slentert gedurende de dag doorheen de stad en zal nauwelijks gebruik maken van de faciliteiten van het hotel en een ouder paar zoekt soms eens de rust op van het hotel. De één zal al wat meer aandacht schenken aan de service. De zoektocht naar een ‘goed hotel’ is dus een persoonlijke aangelegenheid.

Appartementen in Parijs

Het verschil tussen een appartement en een hotel is eerder klein. Appartementen zijn over het algemeen iets goedkoper. Zeker indien we spreken over een groter reisgezelschap is er een aardig verschil in prijs. Ook wordt er vaak geen ontbijt geserveerd. Dit is geen drama, want Parijs ontdekken betekent stiekem ook ‘s morgens een croissant gaan eten in een plaatselijke eettent.

De receptie is er ook niet in een appartement en voor eventuele vragen kan men zich dus niet wenden tot een informatiedesk. Bij een hotel kan men wel rap even wat vragen aan de balie in verband met het openbaar vervoer en bezienswaardigheden bijvoorbeeld. Al bij al is het verschil tussen een appartement en een hotelkamer best klein. Ook hier kun je perfect luxueuze kamers boeken. Onderstaande kost al gauw 500 euro per nacht.

Hostel – jeugdherberg

Bij het woord hostel denken een hoop toeristen aan slaapzalen, snurkers, gemeenschappelijk sanitair en zuippartijen. Dit klopt echter niet. Tegenwoordig bieden de meeste jeugdherbergen tweepersoonskamers aan met eigen sanitair. Vergelijkbaar met een hotel, maar iets minder luxueus. Hier zal bijvoorbeeld geen sprake zijn van een uitgebreid ontbijtbuffet, maar zal er slechts keuze zijn tussen enkele verschillende soorten brood en beleg. Dit uit zich in de prijs. Een hostel is opmerkelijker goedkoper dan een hotel en ideaal voor personen die veel tijd spenderen in de stad.

Net zoals bij een traditioneel moet men opmerken dat er onderling veel verschillen zijn tussen de jeugdherbergen. In een goede hostel kost een tweepersoonskamer met ontbijt bijna evenveel als een kamer in een treffelijk hotel. Een bed in een gemeenschappelijke slaapzaal boeken is dan weer de goedkoopste optie. Het spreekt voor zich dat deze vorm van overnachten niet voor iedereen is weggelegd.

Meer opties

Hotels en appartementen zijn de meest gekozen opties om de nacht door te brengen. Het kan ook anders. Men kan perfect een kamer huren in een bestaand huis. Een autochtone bewoner laat je dan enkele dagen inwonen. Dit kan al dan niet gratis. Op deze site behandelen we deze mogelijkheden niet. Mocht het de bedoeling zijn om zo goedkoop mogelijk te reizen, dan kan men opteren voor bovenstaande optie. Wees uiteraard extra voorzichtig bij het boeken van een kamer bij ‘derden’. Niet iedereen heeft immers goede bedoelingen.

Overnachten in Parijs

Er zijn dus een hoop mogelijkheden indien we spreken omtrent overnachten in de lichtjesstad. Personen die traditioneel een hotel boeken, maar eigenlijk de ganse dag rondslenteren in de stad kunnen bijvoorbeeld eens een jeugdherberg testen. Ook een appartement heeft zo zijn voordelen. We raden je aan om de mogelijkheden eens te bekijken. Het is trouwens een leuke bezigheid, zo her en der wat klikken op sites alwaar accommodaties worden aangeboden. Voor je het weet werd de perfecte kamer gevonden en kan het aftellen naar de citytrip Parijs beginnen.