Citytrip naar Parijs

Last minute

De reistijd tussen Brussel en Parijs bedraagt amper 300 kilometer. Op het laatste nippertje beslissen om de hoofdstad van Frankrijk te bezoeken gebeurt dus wel vaker. Plots is het mooi weer en door een wijziging van plannen zijn er enkele vrije dagen en men opteert om Parijs te bezoeken. De kans dat men op dit moment nog betaalbare treintickets of goedkope vliegtickets kan regelen is klein. De beste koopjes doet men indien men ruim op voorhand die tickets kan aanschaffen en bij een last minute is dit niet het geval. Eventueel kan men opteren om per wagen naar Parijs af te zakken. Het is dan een verstandige zet om de wagen op één van de goedkopere parkings buiten het centrum een dag te stallen. Het centrum binnenrijden in de hoop de wagen vlakbij de voornaamste bezienswaardigheden te parkeren brengt een paar zaken met zich mee: drukte en enorm hoge tarieven. Ook het milieuvignet om het centrum binnen te rijden dient men ruime tijd op voorhand aan te vragen. Een park and ride biedt hier de oplossing. In het beste geval boekt men een hotel met privéparking, maar ook daar zijn nadelen aan verbonden (vaak iets duurder en niet altijd gegarandeerd plaats).

Geen tijd te verliezen? Bekijk zeker eens onderstaande kortingen:



Booking.com

Op het laatste nippertje beslissen om een bezoekje aan Parijs te brengen brengt nog andere problemen met zich mee. Eenmaal men weet hoe men precies in de stad zal geraken is het hoogtijd om een slaapplaats te zoeken. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat dit eigenlijk geen enkel probleem hoeft te vormen. Een ‘last minute’ hotel in Parijs zoeken is een koud kunstje. Het aanbod is gigantisch en voor elke toerist is er weel een bed aanwezig. Of we nu spreken over een goedkoop jeugdhotel, een suite, of een normale kamer – telkenmale merkt men op dat er wel iets beschikbaar is. Enkel bij enorme evenementen kan het zijn dat er een gebrek is aan bepaalde (betaalbare) kamers. Denken we bijvoorbeeld aan een wereldbeker voetbal, maar deze zeer grootse evenementen zijn eerder uitzonderlijk en de kans is dan ook klein dat er een gebrek is aan betaalbare kamers.

Laste minute vs aanbieding

Een last minute aangaande een citytrip heeft niet dezelfde betekenis als een last minute zomervakantie. Bij die laatste categorie kun je in bepaalde gevallen profiteren van een aangenaam tarief. De hotelketens zien liever volle kamers en proberen toeristen te lokken door de laatste dagen fikse kortingen te geven. Een bezette kamer is namelijk beter dan een lege kamer, ook indien deze kamer minder opbrengt dan initieel gedacht. Bij stedentrips spreekt men meer omtrent kortingen en aanbiedingen. Gedurende een zeker periode biedt een hotelketen dan bijvoorbeeld een kamer met zicht op een bezienswaardigheid aan voor het tarief van een standaardkamer. Die kamer kan men dan bijvoorbeeld in januari boeken en pas in mei effectief logeren ter plaatse. Het is allerminst een zeldzaam fenomeen. Elk moment van het jaar kan men trouwens wel aanbiedingen opmerken en net daarom is het interessant om even op onderzoek te gaan alvorens effectief iets vast te leggen. De reden waarom hotelketens zakken in prijs: concurrentie. De markt van toeristische kamers is enorm en de concurrentie is hard. Tegenwoordig kan men online alle kamers vergelijken en de prijs is één van de belangrijkste factoren waar geïnteresseerden op selecteren.

Opletten geblazen

Bij een last minute naar Parijs is de tijd beperkt en er wordt al gauw te rap iets geboekt. De ene korting is de andere niet en niet alles is dus even interessant. Het is altijd belangrijk om met een kritische blik de zoektocht te starten. Vergelijk prijzen en neem de ervaringen van eerder verbleven gast eens door. Bekijk de ligging van de accommodatie en vraag jezelf af of de gevonden kamer past bij je tripje. Een hotel met zwembad en eigen gymzaal klinkt leuk, maar zal je gebruik maken van de (dure) faciliteiten?

Met deze tips kun je de last minute naar Parijs verstandig boeken. We wensen je alvast veel plezier in de stad der romantiek.