Citytrip naar Parijs

onbekende bezienswaardigheden bekijken

Tijdens een stedentrip is het een doel van velen om bezienswaardigheden te spotten. De één schenkt wat meer aandacht aan musea en de ander zal dan weer meer kunnen genieten door het slenteren in winkelstraten. Over het algemeen kan men stellen dat een zeer groot deel van de toeristen enkele hoogtepunten zal bezoeken, de symbolen van de stad. Een bezoek betekent in deze niet noodzakelijk het aankopen van een entreeticket. Lekker genieten rond de Eiffeltoren is voor sommigen bijvoorbeeld voldoende. De trappen / lift betreden hoeft voor hen niet. Deze algemene top 10 van de bezienswaardigheden in Parijs vat eigenlijk samen waarom de toeristen massaal afzakken naar de stad der liefde. Enkele hoogtepunten die je gegarandeerd zult herkennen tijdens een trip naar Parijs.

Mooie plekjes

Uiteraard spreekt het voor zich dat iedere toerist zijn trip een soort van persoonlijke toets wenst te geven. Niet iedereen hanteert een strikte planning en soms zit de mooiheid van een stad in kleine dingen. Zaken die je tijdens een fikse stadswandeling zult tegenkomen. De ‘top 10 activiteiten’ zijn zaken die vaak worden bezocht, maar in het kader van Parijs is het perfect mogelijk om een ‘mooie top 50’ samen te stellen. Hie dieper men gaat graven in het lijstje, des te groter de kans dat men zaken gaat ontdekken die men niet kent. De ‘Champs Elysees’ kent iedereen, maar dakterrassen met een fraai uitzicht zijn minder gekend bij het publiek’.

Tijdens een stadswandeling doorheen de stad kom je ook zaken tegen die amper in lijstjes voorkomen en net dat maakt de ontdekkingstocht leuk. Zoals reeds gemeld: de schoonheid van een stad zit vaak in kleine zaken. De zogenaamde mooie plekjes zijn ook voor interpretatie vatbaar. Het ene park van Parijs straalt grootheidswaanzin uit en het andere park is dan weer meer geschikt voor een minimalistische denkers die in stilte wensen te picknicken.

Onbekende bezienswaardigheden

Onbekende hoogtepunten in een stad als Parijs bestaan eigenlijk niet. We verklaren ons nader: de stad wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht en allen willen ze maar één ding: ontdekken en verkennen. Alle straatjes worden bewandeld en restaurants worden betreden. Kleinere musea komen aan bod en de meest romantische parkjes zijn gekend. Tientallen verschillende reisgidsen beschrijven gedetailleerd ‘de mooiste plekjes’ en deze plaatsen zijn dus allerminst ‘onbekend’ voor het grotere publiek. Wel kan het natuurlijk zijn der er plaatsen in de stad zijn waarvan jij het bestaan niet afwist en net daarom is het belangrijk om zich goed te informeren alvorens af te zakken naar de hoofdstad van Parijs. We stellen zeker en vast niet dat het noodzakelijk is om zich ter plaatse te houden aan een strikte planning. Noteer wat je zoals wenst te doen en kijk waar de activiteit gelegen is. Probeer zaken te groeperen, maar vergeet vooral niet te genieten. Tijdens het hoofdseizoen is het bijvoorbeeld een leuk idee om een heerlijke cocktail te drinken op een dakterras in de stad. Bij hevig regenweer is dit een minder idee.

Neem de informatie op deze site eens door en voor je het weet leer je iets bij omtrent Parijs. Zo zijn de ‘onbekende bezienswaardigheden’ niet meer zo onbekend en kun je binnenkort je reisgezelschap verrassen met je kennis omtrent de stad. Altijd leuk om goed voorbereid te vertrekken.