Citytrip naar Parijs

Bezienswaardigheden top 10

Parijs is een stad die er om bekend staat haast een overvloed aan cultuur in de aanbieding te hebben voor haar bezoekers. Heb jij ook een vakantie naar Parijs op de planning staan en wil je er absoluut zeker van zijn dat je de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden allemaal hebt gezien? In dat geval is deze top 10 met bezienswaardigheden van Parijs onder de loep nemen zeker en vast een aanrader!

De Eiffeltoren

Het is natuurlijk een beetje cliché, maar je kan er bij een bezoek aan Parijs echt niet van onderuit. De Eiffeltoren is één van de bekendste en belangrijkste monumenten ter wereld waardoor je ze absoluut gezien moet hebben. Hou het bovendien ook niet bij het vastleggen van dit prachtige monument op de gevoelige plaat, maar neem gerust de lift naar boven. Vanop de Eiffeltoren heb je een onevenaarbaar uitzicht over één van de meest indrukwekkende steden die er in Europa zijn terug te vinden.

In het hoogseizoen kan het aardig druk zijn aan de toeren. Geniet je van een weekend Parijs en wens je geen uren aan te schuiven, dan is het interessanter om naar de Arc de Triomphe te gaan. Ook daar geniet je van een prachtig uitzicht. Vaak is het er een stuk minder druk.

L’Arc de Triomphe

Het tweede meest populaire monument van Parijs is uiteraard de imposante L’Arc de Triomphe welke zich aan het einde van de Champs-Elysées bevindt. Natuurlijk is dit een prachtig monument welke niet mag ontbreken op je vakantiefoto’s, maar er is meer. Wist je namelijk dat je ook de L’Arc de Triomphe kan bezoeken? Klein nadeel is wel dat je in vergelijking met de Eiffeltoren hier niet de beschikking hebt over een lift. Meer dan 200 trappen brengen je echter in niet al te lange tijd naar de top van de triomfboog. Ook dit uitzicht is er zeker en vast één die je niet snel zal vergeten.

Cathédrale Notre-Dame de Paris

Ondanks het feit dat de Cathédrale Notre-Dame de Paris zeker niet de grootste kathedraal ter wereld is, is ze zonder twijfel de bekendste. Deze prachtige kathedraal is gelegen op een eilandje in de Seine, maar is perfect bereikbaar via verschillende bruggen. Leuk detail is dat één van deze bruggen ook meteen de oudste is van de stad, de zogenaamde ‘Pont Neuf’. Uiteraard zullen veel mensen een extra nostalgisch gevoel ervaren bij het bezoeken van deze locatie vanwege het sprookje ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’.

Het Louvre

‘s Werelds grootste museum? Die vinden we terug in het hart van Parijs. Het feit dat dit ‘s werelds grootste museum is zorgt er meteen ook voor dat je hiervoor best voldoende tijd voorziet. In totaal maak je in het Louvre dan ook kennis met niet minder dan 35.000 verschillende voorwerpen. Deze zijn verdeeld over drie verschillende vleugels van het voormalige paleis. De collectie van het museum bevat een groot aantal kunstvoorwerpen van de oudheid tot aan de negentiende eeuw. Het absolute pronkstuk van het museum is uiteraard de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Echter, ook de Venus van Milo en de Stervende Slaaf van Michelangelo zijn absolute topstukken die je niet over het hoofd mag zien.

Het Pantheon

Het Pantheon is een kerk welke is gelegen op een kleine afstand van de Jardin du Luxembourg. De kerk is terug te vinden in het populaire ‘Quartier Latin’ en was tijdig afgerond voor de Franse Revolutie. Op vandaag staat dit bouwwerk vooral bekend als laatste rustplaats van menig aantal belangrijke Fransen uit de geschiedenis. Enkele bekende personen die in het Pantheon begraven liggen zijn Alexandre Dumas en Pierre en Marie Curie. Ook de alom bekende Franse schrijver en filosoof Voltaire vond hier zijn laatste rustplaats.

Montmartre en haar Sacre Coeur

Geen bezoek aan Parijs zonder even de sfeer op te snuiven in het schilderachtige Montmartre. Dit lijkt wel een dorpje op zich waar vooral kunstenaars het straatbeeld vormen. Ook in deze buurt is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Parijs terug te vinden, namelijk de oogverblindende ‘Sacre Coeur’. Dit is ongetwijfeld het pronkstuk van de wijk. Wil je niet graag te voet de lange weg naar boven maken? In dat geval kan je er altijd nog voor kiezen om de Funicular te nemen. Dit kabeltreintje bestaande uit twee cabines brengt je in een mum van tijd naar boven.

Disneyland Parijs

Wanneer je Parijs bezoekt met kinderen kan je er perfect voor kiezen om die enorme hoeveelheid aan cultuur af te wisselen met een bezoekje aan het bijzonder leuke Disneyland Parijs. Ondanks het feit dat dit pretpark even buiten de stad is gelegen vinden we dat deze eigenlijk helemaal niet in deze top 10 mag ontbreken.

Catacombes de Paris

Heb je het wel even gezien in het drukke centrum van de Franse hoofdstad en ben je van mening dat het tijd is geworden om even iets helemaal anders te gaan ontdekken? In dat geval zijn er nog de indrukwekkende en ronduit bijzondere ‘Catacombes de Paris’. Bij het bezoeken van deze catacomben daal je af in de macabere ondergrondse wereld van Parijs waardoor je terecht komt op het grootste kerkhof ter wereld. De Catacombes de Paris openden hun deuren in het jaar 1874 en hebben sindsdien heel wat bezoekers ontvangen die deze bijzondere ‘attractie’ willen ontdekken.

Opera Garnier

Eén van de mooiste gebouwen van Parijs is ongetwijfeld de ‘Opera Garnier’. Dit markant gebouw is gelegen in het negende arrondissement van Parijs vlakbij de Boulevard Haussmann. Het gebouw is reeds een pareltje van formaat van buitenaf, maar je zal pas echt onder de indruk zijn wanneer je het van binnenuit gaat ontdekken. Het interieur van de Opera Garnier is namelijk rijkelijk voorzien van bladgoud evenals fresco’s en meerdere soorten marmer. Een leuk weetje is bovendien dat dit gebouw de nodige extra bekendheid heeft weten te verwerven vanwege het verhaal ‘Spook van de Opera’ welke zich hier heeft afgespeeld.

Moulin Rouge

Ondanks het feit dat zeker niet alle bezoekers van Parijs de Moulin Rouge zullen gaan bezoeken mag ‘s werelds meest befaamde nachtclub niet in deze top 10 ontbreken. De Moulin Rouge is terug te vinden midden in de rosse buurt van Parijs, meer bepaald aan de Boulevard de Clichy. Let wel, ondanks het feit dat de Moulin Rouge over een toeristisch karakter beschikt is en blijft het uiteraard een nachtclub. Dit betekent dat een show bijwonen uitsluitend mogelijk is voor mensen die minstens de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Alternatieve bezienswaardigheden

Tijdens een stedentrip is het de bedoeling om de stad te ontdekken. Deze ontdekkingstocht zal voor zowat iedere toerist anders verlopen. Meiden en vrouwen spenderen liever wat meer tijd in de Champs-Élysées. Romantische koppeltjes vertoeven wat vaker in parken en een jongere vriendengroep heeft het weer wat meer begrepen op het nachtleven en minder op musea. In dit artikel formuleren we een algemene top 10 van de bezienswaardigheden in Parijs. Het zijn de zaken die de meeste toeristen bekijken terwijl ze genieten van een uitstap richting Parijs. Weet dat dit een niet chronologische, sterk limitatieve lijst is. Parijs heeft een hoop meer te bieden dan bovenstaande. Net daarom is het belangrijk om ook eens de andere top 10 lijstjes door te nemen. Denken we maar aan de mooiste parken van de stad, of de mooiste historische gebouwen. Tijdens een trip zul je aardig wat hoogtepunten opmerken.

Doe alles op eigen tempo en doe vooral zaken die jij interessant vindt. Het is en blijft een stadsbezoek en er moet ruimte zijn om te ontspannen en te genieten.