Citytrip naar Parijs

Reisgids Parijs top 10

Alvorens men effectief afzakt naar Parijs is het verstandig om wat zaken te regelen. Denken we maar aan tickets voor de TGV en ook de overnachtingen kan men best op voorhand boeken. Ter plaatse is het de bedoeling om bezienswaardigheden te ontdekken. Vaak wordt op internet eens gekeken naar enkele pagina’s alwaar ‘de top 10 Parijs bezienswaardigheden‘ worden opgesomd. Telkenmale zie je dan een opsomming van foto’s en wat informatie. De reisgidsen verliezen massaal terrein. Op internet staat namelijk alle denkbare informatie die men kan vinden omtrent een stad en toeristen nemen vaak genoegen met deze informatie. Men drukt wat pagina’s af. Vaak voorbeelden van wandelingen, top 10 lijstjes en vervolgens is men klaar om de stad te ontdekken – jammer genoeg zonder gids. Toch moet men melden dat ‘de reisgids’ nog niet dood is. In dit artikel vertellen we je iets meer over de wondere wereld van een kleine reisgids.

Parijs echt ontdekken

Bezienswaardigheden ontdekken betekent voor menig toeristen iets anders. Sommigen vinden het leuk om over pleinen te slenteren en historische gebouwen aan te kijken en andere graven liefst wat dieper in het verleden. Ze willen weten hoe het historische gebouw dat ze aan het bekijken zijn tot stand kwam. Ze willen gedetailleerde randinformatie om zich een beter beeld te kunnen vormen omtrent de stad. De beleving van een citytrip wordt beter indien men zich wat verdiept in het verleden van de stad. Het help bij het vormen van een beeld. We zeggen niet dat alle data moeten worden bestudeerd en dat het nodig is om 5 pagina’s boordevol informatie moeten worden doorgenomen per hoogtepunt, maar wat algemene informatie lezen mag wel. Het is trouwens een leuke bezigheid: vlug even het boekje openslaan, wat informatie lezen omtrent dat grootse gebouw waar je naar staat te kijken en zich vervolgens inbeelden hoe de geschiedenis precies is verlopen. Fascinerend allemaal! De meeste reisgidsen zullen ook tal van randzaken bespreken. Denken we bijvoorbeeld maar aan een goed betaalbaar restaurant – de mooiste pleinen en de mooiste markten. Het zijn slechts enkele voorbeelden.

Welke reisgids dien ik aan te kopen?

Reisgidsen zijn er in overvloed. Groene gidsen, capitool en anwb zijn voorbeelden van belangrijkere spelers op de markt. De boeken zijn er ook in alle maten en prijzen. Kleine boekjes gaan weg voor enkele euro’s, maar er zitten er ook tussen van enkele tientallen euro’s.

Ikzelf ben voorstander van de ‘Capitool top 10’ reeks. Zoals de naam reeds doet vermoeden gaat zo’n Capitool dieper in op een bepaalde stad en in deze reeks doet het dat door een hoop ‘top 10’ lijsten samen te stellen. Niet enkel omtrent de bezienswaardigheden, maar ook zaken zoals gratis activiteiten, restaurants, winkels, pleinen en historische momenten komen aan bod.

De boekjes zijn voor een hoop steden beschikbaar en kosten iets van een 10 euro. Het is een leuke herinnering aan de trip en ter plaatse komen ze zeker van pas. Gedetailleerde kaarten in combinatie met een hoop Parijs tips zullen zorgen voor een aangename trip.

Uiteraard kan men ook perfect een gids huren in de plaatselijke bibliotheek. Het is maar om aan te tonen dat de gids nog lang niet uitgestorven is. Ze bieden namelijk echt een meerwaarde tijdens een citytrip en net dat is de reden waarom ook jij een compacte reisgids moet meenemen op citytrip.