Citytrip naar Parijs

Parijs bezoeken

Frankrijk is een prachtig vakantieland en heeft een hoop te bieden. In eerste instantie denken we aan Parijs, maar eigenlijk zijn er tientallen steden een bezoekje waard. Ook volledige streken – denken we maar aan Normandië en de Pyreneeën bijvoorbeeld – staan in het teken van toerisme. Op deze site richten we ons op de Franse hoofdstad Parijs, maar weet dat het buurland meer te bieden heeft. Na enkele dagen Parijs ben je betoverd en kan de verkenning van het volledige land beginnen. Althans, die kans is zeer groot na enkele dagen door de hoofdstad van Frankrijk te hebben gedwaald.

Parijs

Parijs bezoeken is een goed idee. Een tripje is best gemakkelijk te regelen, daar de hoofdstad van Frankrijk slechts 300 kilometer is verwijderd van de hoofdstad van België. Nederlanders pendelen er iets langer over, maar nog steeds is de afstand vlot overbrugbaar. Indien we spreken over reizen, dan zijn afstanden van 300 à 500 kilometer eigenlijk verwaarloosboor. Vliegtickets regelen hoeft helemaal niet. Treintickets in combinatie met een efficiënte metro in Parijs zullen je naar alle uithoeken van de stad brengen. Vaak is de TGV de goedkoopste manier om te pendelen naar Parijs. Enkel indien het reisgezelschap uit meer dan twee personen bestaat kan een wagen ook nog steeds voordelig zijn. Ook al moet men opmerken dat een auto eigenlijk niet welkom is in Parijs. Net zoals andere grootsteden – zo ook in Brussel en Gent bijvoorbeeld – treft men maatregelen om het autoverkeer in de binnenstad te beperken. Denken we maar aan vignetten en dure parkeertarieven.

Het is niet omdat Parijs vrij gemakkelijk te bereiken is dat men massaal moet afzakken naar de stad. De echte reden is natuurlijk de stad op zich. De historische waarde en schoonheid kan men moeilijk beschrijven. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Voor elke toerist valt er wel iets te beleven. Wereldberoemde musea, shopping, prachtige pleinen, historische gebouwen, gastronomie, levendig uitgaansleven en nog veel meer. Het is één van de mooiste Europese grootsteden en net dat is de reden waarom Parijs absoluut een bezoekje waard is. De top 10 bezienswaardigheden van Parijs is maar het topje van de ijsberg. We kunnen eigenlijk beter een top 100 van Parijs beginnen schrijven (toekomstige plannen!).

Hoeveel dagen in Parijs?

Bij het plannen van en citytrip is het altijd een cruciale vraag: ‘hoelang moet ik blijven om met een bevredigend gevoel huiswaarts te keren?’. Het antwoord op die vraag hangt af van stad tot stad. Grootsteden zoals Lissabon, Rome en Parijs zijn zeker 3 dagen waard. Die tijd kan men nog verlengen door de omgeving uit te kammen. Kleinere steden, daar kun je gerust een weekendje voor uitrekken. Veel hangt ook af van de planning ter plaatse en de persoonlijke interesses. Boek op zijn minst 1 overnachting en indien mogelijk opteer dan voor 2 à 3 nachten. Vervelen in Parijs, dat is onmogelijk!

Uw bezoek plannen

Alvorens effectief te vertrekken naar Parijs is het uiteraard verstandig om het één en ander op te zoeken. We stellen niet dat het noodzakelijk om zich ter plaatse aan een strikte dagplanning te houden. Een deel van een trip valt helemaal niet te plannen. Wel kan het verstandig zijn om op voorhand entreekaarten te kopen van zaken die jezelf en het reisgezelschap interessant vinden. In bepaalde gevallen kun je op die manier de wachtrij omzeilen. Toeristische steden – zoals Parijs – hebben reeds langer te kampen met een ware drukte. Zeker tijdens het hoogseizoen komt het vaker voor dat alle beschikbare dagkaarten van bezienswaardigheden reeds uitverkocht zijn in de vroege ochtend. ‘s Middags aankomen en dan opmerken dat men bijvoorbeeld die dag niet meer op de Eiffeltoren kan, dat is niet leuk en kan men deels voorkomen door op voorhand de nodige tickets aan te kopen.