Citytrip naar Parijs

Goedkope citytrip

Reizen is over het algemeen een dure bezigheid. Zeker stadsbezoeken vragen een hoop financiële middelen. Het regelen van vervoer naar de vreemde stad, het boeken van een hotel en entreegelden ter plaatse zijn vaak de grootste kosten. Ook een simpel terrasje kan in menig steden een prijzige aangelegenheid zijn. ‘Duur’ en ‘goedkoop’ zijn relatieve begrippen, maar men kan wel melden dat het ook mogelijk is om met een beperkt budget te genieten van een citytrip naar Parijs. Een hoop zaken zijn volkomen gratis en mits wat voorbereiding is het mogelijk om een hoop te besparen op een hoop facetten van de trip. Iedereen die een trip naar Parijs plant zou best eens onderstaand artikel doornemen.

Vervoer naar de stad

De data liggen vast en nu kan men beginnen kijken voor het vervoer naar Parijs. In het kader van Parijs kan men melden dat het vervoer naar de stad geen fortuin hoeft te kosten. De hoofdstad van Frankrijk ligt op amper 300 kilometer van Brussel en voor Belgen en Nederlanders is de afstand dus perfect overbrugbaar per trein, wagen en bus. vliegtuig is ook een optie, maar vaak is dit niet de voordeligste optie. Tickets op zich zijn goedkoop te regelen, maar een wagen stallen aan een luchthaven kost al iets meer. Ook het lange wachten na het inchecken maakt er een slopende trip van.

Met een eigen wagen toeren naar Parijs kan voordelig zijn. Tol en een vignet aankopen om de stad binnen te rijden gooien roet in het eten en ook de parkeertarieven in het stadscentrum zijn niet mals. Beter is om de wagen op een ‘voordelige’ parking buiten het stadscentrum achter te laten en dan te pendelen met het openbaar vervoer naar het hotel. Parijs verlaten doe je dan door de wagen op te halen en naar huis te rijden. Op die manier kan het nog best voordelig uitdraaien. Bussen zijn ook ongekend populair. Ergens op een verzamelplek dien je dan te verzamelen en met een ganse groep wordt per bus afgezakt naar de stad. Men doet er iets langer over, maar aangezien de afstand relatief gezien klein is, is het verschil met een wagen niet immens (in tegenstelling tot die busreizen richting Spanje).

In het kader van de zoektocht naar de meest voordelige pendeltocht is het ook belangrijk om het reisgezelschap te bekijken. Vier personen passen gemakkelijk in de meeste wagens en dan is de wagen vaak de goedkoopste optie. Alle kosten kunnen dan namelijk worden gedeeld. Bij een treinrit dient iedere reiziger te betalen. Hoe dan ook: ruim op voorhand de verschillende opties onder de loep nemen zal leiden tot het vinden van de goedkoopste optie.

Regelen van een bed

Een andere belangrijke kost is het verblijf. Zo’n 50 euro per persoon, per nacht is een redelijk bedrag. Het kan een hoop goedkoper, maar ook flink duurder. Men moet de afweging tussen prijs en kwaliteit maken. Goedkoper logeren is niet altijd beter. Op het einde van de rit is een citytrip een soort van vakantie en is er ook nood aan ontspanning. De concurrentie tussen de hotels (en andere accommodaties) is enorm. Vergelijk de prijzen van de hotels en neem recensies van eerder verbleven gasten eens door. Na een korte zoektocht werd de geschikte kamer gevonden en kun je deze boeken.

Koopjes doe je door zogenaamde interessante aanbiedingen eens te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld logeren in een hotel met 4 sterren voor de prijs van een kamer met drie sterren. Let natuurlijk wel op: niet alles is even interessant.

Ter plaatse in Parijs

De hoofdstad van Frankrijk staat gekend als een dure stad. In het hoogseizoen is het er vaak warm en dan zoekt men verfrissing op een terrasje. Een simpele cola kost er soms wel 7 euro. Een hoop geld voor een drankje dat hier in de supermarkt soms niet meer 50 cent kost. Niet alleen terrasjes zijn duur, ook de entreegelden van een hoop bezienswaardigheden lopen op. Het zijn zaken die onlosmakelijk verbonden zijn met een stedentrip. Gelukkig zijn er ook goedkope alternatieven. Koop bijvoorbeeld een drankje in een supermarkt en drink het rustig op in één van de prachtige parken die Parijs rijk is. De top van de Eiffeltoren beklimmen kost geld en vaak moet men ook uren aanschuiven aan de toren. Men kan goedkoper (soms gratis) genieten van prachtige zichten op andere panoramapunten in de stad.

In toeristische steden zijn er altijd zaken die volkomen gratis zijn. Neem volgend artikel eens door: gratis dingen in Parijs.

Conclusie

Een goedkope citytrip regelen naar Parijs kan perfect. Over het algemeen staat Parijs bekend als een ‘duurdere’ bestemming. Entreegelden zijn hoog, maar aan de andere kant moet men ook melden dat een hoop activiteiten volledig gratis zijn. We raden je aan om bovenstaande tips eens door te nemen. Op die manier kun je een aardige som besparen op de trip en dit zonder echt in te boeten aan kwaliteit.