Citytrip naar Parijs

3 dagen in Parijs

Parijs is een fantastische stad welke een groot aantal culturele hoogtepunten huisvest. Het is werkelijk onmogelijk om Parijs tijdens een drie dagen durende vakantie volledig te ontdekken. Toch is het zo dat een grote groep mensen er steevast voor kiezen om een verblijf van 3 dagen in Parijs te boeken. Geldt dit eveneens voor jou en wil je er absoluut zeker van zijn dat je de belangrijkste hoogtepunten tijdens deze drie dagen hebt gezien en ervaren? Lees dan snel verder en ontdek onze planning voor 3 dagen in Parijs!

Eerste dag in Parijs

Het merendeel van de toeristen willen tijdens hun eerste dag in Parijs meteen kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden die er in de Franse hoofdstad zijn terug te vinden. Wanneer dat ook geldt voor jou raden we je aan om te beginnen aan de Arc de Triomphe welke zich uiteraard aan het einde van de Avenue des Champs-Élysées bevindt. Vervolg je tour vanaf deze locatie over de Avenue des Champs-Élysées naar de Place de la Concorde en breng een bezoek aan het Louvre. Onderschat deze laatste locatie niet. Het Louvre is ‘s werelds grootste museum en vereist dan ook behoorlijk wat tijd om te ontdekken. Wil je vooral de hoogtepunten zien? Wees dan vooral onder de indruk van de Mona Lisa van Da Vinci, de Venus van Milo evenals de Stervende Slaaf van Michelangelo. Je eerste dag in Parijs kan je afsluiten in één van de vele uitstekende bistro’s of restaurants die de Franse hoofdstad rijk is.

Tweede dag in Parijs

Een belangrijke bezienswaardigheid die je tijdens je eerste dag in Parijs nog niet hebt bezocht (als je de bovenstaande planning hebt gevolgd) is uiteraard de Eiffeltoren. Dit belangrijke en wereldbekende monument zal je echter koste wat het kost tijdens je 3 dagen in Parijs gezien willen hebben. Omwille van deze reden wordt je tweede dag net hier aangevat. Leg de Eiffeltoren vast op de gevoelige plaat en neem de lift naar boven. Vanaf het platform beschik je over een indrukwekkend uitzicht over de stad. Vervolg je tour vervolgens vanuit het Parc du Champ du Mars naar de Tour Montparnasse. Het merendeel van de Parijzenaars waren enorm gekant tegen de bouw van deze nieuwe kantoortoren. Toch moet het gezegd dat ze een bezoekje waard is. Je vindt in dit gebouw namelijk Europa’s snelste lift. Ze brengt je dan ook in slechts 38 seconden naar een hoogte van 209 meter. Dit is een bijzondere ervaring, want het lijkt alsof je naar boven wordt geschoten. Uiteraard spreekt het voor zich dat je ook vanaf het dakterras van deze toren over een subliem uitzicht beschikt over de stad. Aan het einde van de dag bezoek je één van de vele shows die stuk voor stuk garant staan voor heel wat spektakel.

Derde dag in Parijs

Tijdens je derde dag in Parijs kan je ontdekken waarom Parijs nu precies wordt aanzien als één van de grootste en belangrijkste modesteden ter wereld. Je vindt hier dan ook verschillende uitstekende adressen om te gaan winkelen. Denk hierbij onder meer aan de Galeries Lafayette evenals aan de de gezellige boetiekjes van Le Marais. Uiteraard is er ook de wereldberoemde Avenue des Champs-Élysées, alleen zijn de prijzen die hier in rekening worden gebracht niet meteen geschikt te noemen voor ieders budget. Vergeet ook niet om tijdens je derde dag (indien ze op een zondag valt) een bezoek te brengen aan het uitnodigende Montmartre met haar indrukwekkende Basilique du Sacré-Cœur. Heb je nog wat tijd over en wil je ook eens een andere kant van Parijs ontdekken? In dat geval spendeer je, je laatste uren (in de Franse hoofdstad) in de indrukwekkende en ook ietwat lugubere catacomben van Parijs. Met deze planning haal je zonder twijfel het maximale uit jouw 3 dagen in Parijs!

Is 3 dagen wel voldoende?

Het is moeilijk om te stellen of drie dagen voldoende is om Parijs echt te ontdekken. Veel zal afhangen van de eigen reiservaring. Voor de meeste toeristen volstaat die termijn wel om een goed zich te krijgen van Parijs. Net zoals andere Europese grootsteden (Rome, Lissabon, Berlijn, …) is een periode van drie dagen een vaak gekozen periode om af te zakken naar de stad. Eventueel kan men dit nog wat verlengen indien het de bedoeling is om ook enkele zaken uit de omgeving te bezoeken. In het kader van Parijs kan men bijvoorbeeld het Kasteel van Versailles opmerken. Gezinnen met kinderen kunnen dan weer een dagje spenderen in Disneyland Parijs.