Citytrip naar Parijs

2 dagen in Parijs

Lang niet iedereen die Parijs bezoekt heeft de bedoeling om er gedurende een lange tijd te vertoeven. Menig aantal reizigers kiezen er zelfs voor om slechts enkele dagen halt te houden in de Franse hoofdstad op doorreis doorheen het land. Wanneer je slechts 2 dagen in Parijs kan vertoeven spreekt het voor zich dat je enkele zaken aan je voorbij zal moeten laten gaan. Door rekening te houden met de tips uit deze tekst kan je er echter zeker van zijn dat je het maximale uit jouw 2 dagen in Parijs zal weten te halen.

Dag 1 in Parijs

De eerste dag dat je in Parijs vertoeft zal je waarschijnlijk niet lang in je hotelkamer, appartement of andere accommodatie willen vertoeven. Sta lekker vroeg op, neem een verkwikkende douche of een bad en geniet vervolgens van een uitgebreid, typisch Frans ontbijt in Le Mouffetard of Le Pain Quotidien. Nu de magen gevuld zijn maak je graag een wandeling doorheen deze fantastische stad. Ontdek de verschillende wijken van Parijs en laat je op elke hoek van de straat verrassen door weer een nieuw cultureel hoogtepunt. Heb je het wel even gehad met al dat wandelen en wil je de benen even wat rust gunnen? In dat geval is het altijd een goed idee om bijvoorbeeld even met een bootje op de Seine te varen. Op deze manier leer je de Franse hoofdstad meteen op een compleet andere manier kennen.

Parijs heeft haar naam als ‘lichtstad’ absoluut niet gestolen, in tegendeel. Deze mooie stad wordt na het ondergaan van de zon ondergedompeld in een zee van licht. Alle bezienswaardigheden die je tijdens de dag hebt bezocht zien er na het ondergaan van de zon plots compleet anders uit, de Eiffeltoren uiteraard niet in het minst. Kruip dus niet te vroeg in je bed en ga Parijs ook nog eens ‘s avonds ontdekken. Heb je achteraf nog wat energie over en wil je nog even een lekker drankje gaan drinken? In dat geval zijn er nog ruim voldoende horeca-aangelegenheden, bijvoorbeeld in het bruisende ‘Bastille’ die het ontdekken waard zijn.

Dag 2 in Parijs

De tweede dag die je doorbrengt in Parijs is er eentje die wellicht net wat minder vroeg begint dan de eerste (afhankelijk van hoelang je ‘s nachts nog de beentjes hebt gestrekt). De tweede dag in Parijs staat voor veel mensen in het teken van museumbezoeken. Bij uitstek is er natuurlijk het ‘Louvre’ welke bekend staat als één van de meest waardevolle en ook grote musea die er in deze wereld zijn terug te vinden. In de directe nabijheid van het Louvre is bovendien ook de ‘Place de la Concorde’ terug te vinden. Dit prachtige, historische plein in het achtste arrondissement van de stad mag eigenlijk op geen enkel verlanglijstje ontbreken. Om je tweede dag in Parijs af te ronden kan je er eventueel nog voor kiezen om één van de vele mooie voorstellingen of shows in de stad te bezoeken. Deze vormen werkelijk het perfecte einde van een mooie tweedaagse in het uitnodigende Parijs.

Indien je de stad echt eer wenst aan te doen, dan kies je uiteraard een verlengd weekend uit en op die manier kun je drie dagen ter plaatse vertoeven. Bij een weekendje van twee dagen is het een heuse opdracht om de stad te ontdekken. Men kan wandelingen maken en enkele bezienswaardigheden wat beter verkennen, maar al bij al zal na afloop van de trip het gevoel heersen dat de trip niet lang genoeg duurde. Speel op zeker en boek gerust nog een hotelovernachting bij. Je zult het je zeker en vast niet beklagen.